Båt sjönk vid Strandvägskajen

Uppdaterad
Publicerad

En charterbåt sjönk i morse vid Strandvägskajen i centrala Stockholm.

– Halv åtta i morse blev jag uppringd av en kvinna som berättade att båten tog i vatten. Strax efter klockan åtta hade den sjunkit, berättar ägaren Kent Dahlberg för ABC.

Båten är en turistbåt som man har kunnat chartra, och den låg för ankar för vintern. Varken Kent Dahlberg eller räddningstjänsten vill spekulera i vad som kan ha orsakat att båten sjönk.

– Den ska definitivt klara att ligga i över vintern säger Kent Dahlberg.

Lade ut länsar

Vid 9.30-tiden lade räddningstjänsten ut länsar för att förhindra att eventuellt läckage av diesel skulle spridas. Tanken innehåller upp till 400 liter diesel.

– Sedan får försäkringsbolaget ta över, och tömma tanken och bärga båten, säger insatsledare Christer Stenberg vid räddningstjänsten.

Ett hundratal meter bort längs kajen ligger också en träskuta som sjönk i går.

Kustbevakningen ser inget samband mellan de två händelserna, men har inlett förundersökning om miljöbrott i båda fallen, berättar Mattias Lindström på Kustbevakningen.

– Vi ska ta reda på varför de har sjunkit, säger han till ABC.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.