Foto: privat

Biten av bäver vid busshållplats

Uppdaterad
Publicerad

De tidiga morgonpendlarna vid en busshållplats i Tyresö söder om Stockholm fick i förra veckan ett oväntat besök av en bäver. För en av dem, Pentti Savola, blev mötet lite väl intimt när bävern bet honom i benet.

Pentti Savola från Tyresö var på väg till bussen en tidig morgon förra veckan när han plötsligt såg en bäver som rörde sig mot busshållplatsen.

– Jag tog fram kameran och gick lite närmare. Då attackerade den mig. Den var blixtsnabb. Jag försökte backa men bävern var snabbare, säger Pentti Savola till ABC.

Bävrar i staden

Bet genom jeanstyget

Pentti Savola var inställd på att bävern skulle kunna attackera honom när han fotografera den.

– Den blev stressad helt enkelt. Den bet mig i benet rätt genom jeanstyget.

Han åkte till akutmottagningen på Karolinska universitetssjukhuset i Solna där läkare kunde konstatera att betet inte var särskilt djupt och att det sannolikt inte behövdes någon stelkrampsspruta.

– Läkaren sa att det var första gången han hade behandlat en bäverbiten. Han bad mig skicka bilderna på bettet så att han skulle kunna visa sina kollegor, berättar Pentti Savola.

Det var lokaltidningen Mitti som först intervjuade Pentti Savola.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bävrar i staden

Mer i ämnet