Foto: Wallenstams.se

Blänkande balkonger bländar grannar

Uppdaterad
Publicerad

Ett oväntat problem har dykt upp med de exklusiva Tuletornen i Sundbyberg. Solblänket från balkongerna bländar nämligen grannarna.

Många längtar efter solen, men gäller inte flera av grannarna till de nybyggda Tuletornen i Sundbyberg. För när solen kikar fram blir blänket från balkongerna mitt emot så kraftigt att nu har fått nog. Efter klagomål har nu Sundbybergs kommun gjort inspektioner i fem utsatta bostäder, och blänket bedöms som en olägenhet, skriver mitti.se.

Måste ha solglasögon

Tornens glasskärmar skakar i samband med blåst och när bilar kör förbi, vilket i sin tur gör att solens sken lyser rakt in i lägenheterna. En av grannarna säger till tidningen Mitt i att hon tvingas gå runt med solglasögon hemma. En annan har fått möblera om på grund av ljuset.

Fastighetsägaren Wallenstam säger att de inte hade en aning om att blänket skulle bli så kraftigt från balkongerna.

Plastfilm ska dämpa

– Vi hade inte en aning om att det skulle bli så här blänkande, varken vi eller arkitekten, säger Elisabeth Vansvik Kommunikations- och HR-direktör på Wallenstams till SVT ABC.

Bolaget ska nu prova att fästa plastfilm på balkongerna för att dämpa blänket. Men vibrationerna från glasskärmarna kan de inte göra något åt.

– Vi ska se till att lösa problemet. Så fort vårsolen kommer fram ska vi testa några olika varianter av plastfilm, säger Elisabeth Vansvik.

Innan vårsolen tittar fram får alltså grannarna behålla solglasögonen på, men från kommunens sida så säger man till tidningen att de ska hålla koll på ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.