Foto: TT

Misstänkt föremål – område avspärrat

Uppdaterad
Publicerad

Ett blinkande föremål som upptäcktes i Globenområdet i södra Stockholm på söndagseftermiddagen orsakade stort polislarm och avspärrningar i området. Efter över fem timmars jobb av polisens tekniska personal kunde föremålet forslas bort i bombvagn och de närboende röra sig fritt igen.

Föremålet, som bland annat bestod av eltejp och färgade kablar, satt från början på en dragkrok på en bil innan en person kastade iväg det.

– Bilen har bärgats för vidare teknisk undersökning. Föremålet har inte bedömts som ofarligt men det är i säkert förvar i en bombvagn och teknikerna ska titta vidare på det under veckan, säger Towe Hägg, informatör vid Stockholmspolisen, till TT.

En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse har inletts.

– Vi ska ta reda på vem som placerat föremålet på bilen och varför, men vi har i nuläget ingen skäligen misstänkt, säger Hägg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.