Bostadsbristen ska lösas med trähus

Uppdaterad
Publicerad

Kan bostäder i trä vara lösningen på Stockholms bostadsbrist? Det tror i alla fall Rikshem och Folkhem som nu ska samarbeta i ett gemensamt bolag

Det är pensionspengar och norrländskt trä som ska hjälpa till att lösa Stockholms långa bostadskö genom att företagen siktar in sig på Stockholms Stad och planerar att bygga 2000 till 3000 hyresrätter samt bostadsrätter. 

– Vi har tekniken och kunnandet inom husbyggandet och Rikshem har pengarna samt visionen, det är skälen till att vi går ihop, säger Sven-Harry Klasson grundare av Folkhem till ABC.

Sedan tidigare byggs det lägenheter i trä i Sundbyberg och liknande planeras bland annat vid Valhallavägen och i Hagastaden. Viktigt är att husen blir ekologiska.

– Man ska komma ihåg att träet absorberar koldioxid, det gör inget annat material. Träet kommer alltid kunna odlas och vi har större skogar idag än vad vi har haft på fler hundra år, säger Sven-Harry Karlsson grundare av Folkhem.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.