Foto: Lina Törnqvist/ABC

Brand i flerfamiljsfastighet

Uppdaterad
Publicerad

På fredagseftermiddagen larmades polis och räddningstjänst till Bergakungsvägen i Huddinge där en brand uppstått i en lägenhet.

Branden i 3-våningshuset i Huddinge är nu under kontroll men släckningsarbetet pågår fortfarande. Under fredagseftermiddagen evakuerades 27 lägenheter efter att det börjat brinna på en balkong. Branden spred sig sedan till vinden och vidare till andra lägenheter.

– Det är egentligen bara översta raden med sju lägenheter som är riktigt brandskadad. De övriga lägenheterna under har det inte brunnit i, men där kan ju finnas rök- och vattenskador, säger Ola Eriksson, insatschef på platsen.

Branden ännu inte släckt

De evakuerade har fått stöttning av kommunens krisgrupp. Under kvällen fortsätter räddningstjänstens arbete för att släcka branden.

– Nu pågår insatsen fortfarande för att hitta de glödbränder som finns i väggarna. Branden är egentligen inte släckt, men vi går in i nästa fas nu, säger Ola Eriksson.

Enligt polisen har ingen person kommit till skada under branden.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.