”Hördes en explosion”

Uppdaterad
Publicerad

Ett radhus med sex bostadslägenheter brann kraftigt under eftermiddagen.

En radhuslänga på Musikalvägen i Skogås brann under eftermiddagen.

Grannen Christel Stigbehrt var ute i trädgården när hon hörde en smäll som snabbt följdes av kraftig rökutveckling.

-Vi sprang till platsen för att se om vi kunde hjälpa till, men branden hade spridit sig längs hela taket så vi kunde bara stå och vänta på brandkåren. När de kom var i stort sett hela längan övertänd, säger hon

Brandförsvaret var på plats med runt 25-30 brandmän från sex olika stationer.

Drygt en timma senare var branden släckt.

Gasol exploderat

Enligt en annan granne som ABC har pratat med har en gasoltub fattat eld och exploderat utanför huset. Elden har tagit fäste under taket och spritt sig på vinden. Men det är ingenting som man kan bekräfta från brandförsvarets sida.

-Vi har hört de uppgifterna men vi kan inte verifiera det, säger Lars-Åke Stevelind, operativ chef på räddningscentralen i Stockholms län till ABC.

Hela vinden avbrunnen

Radhuslängan består av sex bostadslägenheter som alla drabbades av branden.

-Hela vinden har brunnit av. På nedervåningarna är det rök- och brännskador på väggar och tak. Sedan blir det ju alltid vattenskador efter ett sådant här arbete, säger Lars-Åke Stevelind, operativ chef på räddningscentralen i Stockholms län till ABC.

Inga människor är skadade i branden.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.