850 nya lägenheter planeras ovanpå en galleria och en bussterminal vid Brommaplan. Foto: Grafik: Stockholms stad

Totalt ansiktslyft för Brommaplan

Uppdaterad
Publicerad

Stockholms stad har stora planer för Brommaplan. En inomhusgalleria och ny bussterminal med bostadsrätter ovanpå.

– Det finns en stor bostadsbrist i Stockholm, så fokus har varit att få in så mycket bostäder som möjligt. Här kan vi bygga 850 nära tunnelbanan, säger Regina Kevius (M) Stadsbyggnadsborgarråd.

Inga hyresrätter

SVT: Kunde det inte varit en bra idé att planera hyresrätter här, det är ganska stor brist på det?

– Vi bygger mycket hyresrätter också. Här har fokus varit att däcka över hela brommaplan och få in en finansiering till det.

Reningsverket som ligger i anslutning till Brommaplan måste flyttas, det är en förutsättning för att bygget ska klubbas igenom, och det kan ske först om ett år.

Trångt i trafiken

Trafikläget vid Brommaplan är känt för att vara minst sagt trångt, och alla är inte överrens om att de nya planerna bara är av godo.

– Jag tycker inte de har löst trafikfrågan tillräckligt. Var ska man stå när man ska in och handla? Det är sex infarter här och med ett stort bygge på det kommer det bli tvärstopp, säger butiksägaren Ulrika Thorstrand.

– Vi måste ha trafikfrågan med oss. Men jag hoppas att de som flyttar in här ska vilja åka tunnelbana och buss, säger Regina Kevius (M)

Men det svaret är inte något som Ulrika Thorstrand ger särskilt mycket för.

– Folk har redan bil, det är inte så att man kommer göra sig av med den. Jag tycker inte vi har fått tillräckligt svar på trafiksituationen, säger hon.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.