Carl Philip och Sofia Hellqvist på Porsche Carrera Cup på Jyllandsringen i danska Silkeborg på påskaftonen 2011. Foto: TT

Carl Philip och Sofia förlovar sig

Uppdaterad
Publicerad

Prins Carl-Philip och hans flickvän Sofia Hellqvist ska gifta sig bekräftar hovet.

Klockan 16:30 under fredagen höll hovet presskonferens på Stockholms slott. Där utannonserades det att prins Carl Philip och Sofia Hellqvist ska gifta sig.

– Sofia har idag svarat ja på frågan om hon kan tänka sig att dela resten av livet tillsammans med mig. Idag är en lyckans dag för Sofia och mig, säger prins Carl Philip i ett pressmeddelande på kungahusets webb.

Relationen mellan Carl Philip och hans flickvän Sofia Hellqvist har länge varit föremål för stor uppmärksamhet. Det var för drygt fyra år sedan, 2010, som det blev officiellt att de var ett par. 

Den 8 juni i år uppträdde prinsens flickvän för första gången som officiell gäst, när hon tillsammans med Carl Philips familj, övriga vänner och partiledare var på plats för prinsessan Leonores dop.

Sofia Hellqvists bakgrund

Sofia Hellqvist och prinsens förhållande blev känt i början av 2010, när tidningen Expressen skrev om parets relation för första gången.

Hellqvist, som är 29 år gammal, föddes i Täby men växte upp i Älvdalen i Dalarna. Som 20-åring blev hon framröstad till Miss Slitz, och har efter detta medverkat i dokusåpan ”Paradise Hotel”.

Hon har också varit med och grundat organisationen Project Playground, som hjälper utsatta barn och ungdomar i Sydafrika.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.