City på 90

Uppdaterad
Publicerad

Akademiska Hus ger sig in i debatten.

Tunnelbana eller inte till det nya området Hagastaden vid universitetssjukhuset i Solna – åsikterna går isär. Nu ger sig fastighetsbolaget Akademiska Hus in i debatten och propagerar för t-bana.

-Området expanderar mycket, det handlar om 5000 lägenheter och över 28 000 arbetsplatser. Har man inte bra kommunikationer kan man inte längre vara världsledande, säger Sten Wetterblad, regiondirektör Akademiska Hus.

Amaroneutställning på Millesgården

Amore Amarone heter en ny utställning i konstnärshemmet på Millesgården på Lidingö. Här får man lära sig det mesta om det exklusiva italienska vinet och att Carl Milles själv älskade att smycka sina skulpturer bla med vindruvor.

-Absolut! Han var en stor italienälskare och hämtade mycket inspiration från Italien, bland annat vinrankor och vindruvor som man ser överallt i hans verk, säger Randy Jämtlid på Millesgården.

Löjromsdagar på restauranger i Stockholm

Amarone gifter sig dåligt med löjrom, men just nu pågår det löjromsdagar på flera restauranger i Stockholm. Detta för att det bara är under oktober som man kan äta färsk kalixlöjrom.

 -Det är bara under fem veckor som fisken fångas och som man har möjlighet att få löjromen färsk, annars är den ju alltid frusen, säger Andreas Askling, kökschef på Grand Hôtel.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.