Akut brist på idrottshallar

Uppdaterad
Publicerad

Tryggast invånare på Norrmalm. Rude Girls på Spritmuseum.

Nu får det vara nog! Det ryter Stockholms bandy-, basket- och handbollsföreningar som går samman för att skapa debatt om den stora bristen på idrottshallar.

– Vi representerar 40.000 barn och ungdomar som bildar en stark opinion att påverka våra politiker att agera, säger Gunnar Lundgren från IK Bolton.

Hur illa är det?

– Det är så illa att vi behöver bygga 30 nya hallar så att våra barn och ungdomar får samma förutsättningar som barnen i Göteborg och Malmö.

Tryggast invånare på Norrmalm

På Norrmalm kännner sig drygt åtta av tio trygga när de går hem på kvällarna. I Skärholmen och på Järvafältet är det bara fyra av tio som känner sig trygga i samma situation. Det enligt en ny medborgarundersökning.

Feministisk konst på Spritmuseum

Béatrice Cussol heter en känd fransk feminstisk homosexuell konstnär. På torsdag öppnar en separatutställning med hennes konst på Spritmuseum på Djurgården. Rude Girls, stygga flickor heter den.

– Vi valde det namnet för det säger något om vad bilderna innehåller. Det här är inga snälla flickor, de gör som de vill med sina kroppar, säger Mia Sundberg, som är curator på Spritmuseum.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.