Delar av skolledning stängs av

Uppdaterad
Publicerad

Rektor och utvecklingschef på en skola i Vallentuna stängs av efter misstankar om oegentligheter.

Det har kommit fram uppgifter om oegentligheter på skolan, bland annat har delar av ledningen troligen inte skött skolans ekonomi på ett korrekt sätt. Kommunen har gett en revisionsfirma i uppdrag att utreda hur delar av skolans ledning skött sitt uppdrag och om eventuella ekonomiska oegentligheter skett.

– Kommunens skattepengar ska användas på rätt sätt – till de välfärdstjänster som våra invånare behöver och har rätt till. Det har framkommit uppgifter som visar att så eventuellt inte är fallet på skolan. Därför vill vi gå till botten med vad som har hänt. Vi ser allvarligt på alla slags ekonomiska oegentligheter men kan inte spekulera i vad utredningen kommer fram till innan den är klar, säger Victor Kilén t.f. kommundirektör i ett pressmeddelande.

HÄRVAN PÅ BÄLLSTABERGSSKOLAN

Väntas ta en månad

Utredningen som nu ska göras startades för två veckor sedan och kommer ta minst en månad innan den är färdig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

HÄRVAN PÅ BÄLLSTABERGSSKOLAN

Mer i ämnet