”Det ger en fantastisk livsglädje”

Publicerad

I en dansstudio i Vasastan ges balettlektioner där alla är välkomna.

I källarlokalen i Vasastan tas det många graciösa balettsteg. Här är alla välkomna att dansa – gamla proffs såväl som  som hobbydansare och nybörjare. Och åldern spelar ingen som helst roll.

– När man kommer till min ålder och inte har dansat sedan man var barn, känns som att man har fyra fötter och är en elefant, säger Babs Svalander.

Tidigare balettchef som lärare

Kursen har givits i snart två år. Och det är inte vem som helst som lär ut. Conny Borg har tidigare varit balettchef i både Göteborg och Malmö samt varit premiärdansare på Operan.

– Det ger mig väldigt mycket, att jag fortfarande är med. Jag är igång och får göra det jag älskar. Jag har ju dansat i hela mitt liv, och för mig är dans kärlek, säger han.

”Min man märker en enorm skillnad”

Dansen har varit en stor del av Connys liv i över 60 år. På danskursen har han också dottern Amelie till sin hjälp. Hon är professionell dansare och håller bland annat i danskursen med sin pappa.

– Det är ett annat sätt att undervisa äldre personer. Jag har undervisat små barn, men de vill mest kolla på bussen som åker förbi. Här kan man förklara och de förstår vad man menar, säger Amelie Borg.

Babs Svalander är en av dem som dansar.

– Jag är så glad. Det ska jag tala om för dig, att min man märker en enorm skillnad. Det ger en fantastisk livsglädje. Och jag känner mig enormt pigg. Jag önskar att alla fick dansa, säger Babs Svalander.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.