Foto: TT bild

Det här tar vi med oss från hotellet

Uppdaterad
Publicerad

Ändå gör man det gång på gång – tar med sig saker från hotellrummet. Vanligast är hårprodukter följt av handdukar.

Mer än varannan svensk, 54 procent, erkänner att det slunkit med någon sak från hotellet i resväskan. Det är resesökssajten Skyscanner som i en undersökning frågat vad gäster tar med sig. Med 38 procent toppar hårprodukter och hudvårdsprodukter. 1 000 personer har deltagit i undersökningen.

På delad andraplats med tolv procent återfinns handdukar och sybehör.

Räknas som stöld

– Tar gäster med sig plastförpackningar som tvål och schampo kan det inte ses som stöld. Det är ändå saker vi räknar med ska förbrukas. Däremot kan en handduk ses som stöld och skulle det vara något allvarligt kan vi debitera gästen i efterhand, säger Lars Sandberg, hotelldirektör vid Scandic Grand Central i Stockholm.

Varor från en minibar har tre procent tagit med sig. Att någon, en procent, tagit en tv och hårtork är kanske än mer anmärkningsvärt.

– Förr försvann ju askfat men nu är alla rum rökfria och det finns inte några askfat kvar. Jag har varit med om att en platt-tv försvann och då blev man väldigt förvånad, säger Lars Sandberg.

Är det då rätt eller fel? Nästan sju av tio, 68 procent, anser att det är moraliskt fel medan 18 procent svarar nej på den frågan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.