Dödsolycka vid arbetsplats – det blir inget åtal

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inget åtal efter den dödsolycka på en byggarbetsplats i Solna, där 26-årige Christian Wikström omkom, det skriver Dagens Nyheter.

Olyckan inträffade för tre år sedan. Christian Wikström arbetade som montör på bygget och han stod på tiondevåningen i ett av huset till kontorsbygget och när en förtillverkad betongdel till trappen lyftes på rasade hela trappen.

Riksenheten för arbetsmiljömål har beslutat att lägga ner förundersökningen igen. Redan i februari beslutade en annan åklagare att lägga ner den, men det beslutet överklagades av så väl Arbetsmiljöverket som av Christians mamma Brittan Andersson.

– Den här gången trodde jag verkligen att fallets skulle tas vidare, att någon skulle ställas till ansvar för det. Det fanns ju en mängd konstaterade brister på bygget, men det spelar tydligen ingen roll, säger Bittan Andersson, till Dagens Nyheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.