Misstankarna mot en 22-åring från Kista har nu stärkts. Foto: Björn Lockström

Dom för mordet i Lunagallerian i dag

Uppdaterad
Publicerad

I dag kommer domen för mordet på en 41-årig man som mördades i ett garage i Södertälje. En Uppsalabo misstänks ha beställt mordet.

Den mördade mannen var en profil inom Södertäljenätverket och dömdes i tingsrätten i det stora målet mot gänget till 1,5 års fängelse för utpressning samt försök till utpressning.

Fallet skulle tas upp av hovrätten, men innan dess attackerades och mördades mördades mannen alltså i Lunagallerian den 7 november förra året.

Man mördad i Lunagaraget

41-åringen hamnade i ett bakhåll och sköts med flera skott. Slutligen dödades han med sin egen kniv, sedan han försökt försvara sig mot attacken.

Uppsalabo misstänks ha beställt mordet

En Uppsalabo misstänks för att ha beställt mordet på 41-årigen. Ytterligare en Uppsalabo misstänks för inblandning.

Ett bråk mellan 41-åringen och en jämnårig Uppsalabo sommaren 2012 är enligt åklagaren den utlösande faktorn till mordet. Uppsalabon ska ha fått flera knytnävsslag av 41-åringen i en hotellfoajé i Stockholm.

Motivet: Hämnd

I bakgrunden finns enligt åklagaren en konflikt bland kriminella. Mannen från Uppsala ska ha beslutat sig för att hämnas, och anlitat en 23-åring från Stockholmstrakten för att ta livet av 41-åringen.

Ett vapen skaffades fram via en 35-årig Uppsalabo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Man mördad i Lunagaraget

Mer i ämnet