• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Eftersökning utanför Nynsähamn

Publicerad

Försvarets insatser i Stockholms skärgård fortsatte under måndagen men längre söderut, utanför Nynärshamn.En skyddszon upprättades utanför Nåttarö och civila båtar och flygplan fick inte närma sig.

Utanför Nåttarö, strax utanför Nynäshamn var det under måndagen intensiv aktivitet från försvarets sida och enda in i Nynäshamn passerade en av försvarets båtar.

– Det är lite spännande när båten åkte förbi här och man hörde att de var i närheten. Jag misstänkte att de var på väg åt det här hållet eftersom de gick nedåt, säger Fredrik Wolf som befann sig i hamnen på eftermiddagen.

Under måndagen vittnade fler båtägare om att försvaret, via radio uppmanat dem att hålla sig borta från det område där eftersökningar pågick. Staffan Nyblom som idag var ute i Skärgården blev påmind om ubåtsjakterna på 1980-talet.

– Vi minns att de jagade mycket med helikopter och jaktfartyg just vid södra infarten vid Danziger gatt, säger han.

Har du varit orolig de senaste dagar?

– Nej det har jag väl inte varit, jag har förtroende för vad de håller på med. Men det ska bli spännande och se om de hittar någonting, säger Staffan Nyblom.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.