Elbussar snart i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Från och med i höst kommer åtta laddhybridbussar trafikera Stockholms innestad. Bussarna ingår i ett europeiskt projekt för att minska utsläppen i storstäderna.

EU-projektet ZeEUS kommer att pågå under två års tid i åtta europeiska städer, däribland Stockholm. Volvobussar som delvis drivs av el kommer att testköras på linje 73 som går mellan Ropsten och Tomteboda/Karolinska. Med den nya tekniken kommer bränsle förbrukningen på dessa bussar att minska med 75%.

– En modern och väl utbyggd kollektivtrafik är helt nödvändig för att kunna uppfylla dagens och morgondagens miljö- och hållbarhetsmål. Det är väldigt glädjande att vi nu får tillfälle att i SL:s trafik pröva den absolut senaste tekniken för att ytterligare minska vår redan låga miljöpåverkan, berättar Christer G Wennerholm (M), trafiklandstingsråd och ordförande i AB SL i ett pressmeddelande.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.