Expert slarvade bort bilderna från drömresan

Uppdaterad
Publicerad

77-åriga Gunn-Britt Hansen åkte till Skottland för att se Edinburgh Military Tattoo i augusti. Hon väntar fortfarande på att få tillbaka bilderna från resan.

Det har gått flera månader sedan hon kom hem från drömresan. Men några bilder från resan har 77-åriga Gunn-Britt Hansen från Aspudden inte – dem lyckades fotoaffären slarva bort i samband med konkursen.

-Jag ville åka till Skottland en gång i mitt liv och se Military Tattoo i Edinburgh medan jag kunde. Och det var fantastiskt, måste jag säga. Sedan kom jag hem och lämnade in bilderna jag tagit för framkallning hos Expert på Hötorget, säger Gunn-Britt Hansen.

Från Expertbutiken på Hötorget skickades bilderna till Skillingaryd för framkallning. Men innan Gunn-Britt Hansen hann få tillbaka bilderna gick Expert i konkurs. Och var bilderna finns nu är det ingen som vet.

-De kan finnas hos Posten. De är skickade från Skillingaryd men har aldrig kommit fram till butiken på Hötorget. Vi håller på att se vad vi kan göra för att hitta dem på Posten, säger Per Nilsson, biträdande konkursförvaltare.

ABC: Vad säger Posten?

-De vill ha ett kollinummer, och det har vi inte lyckats skaka fram från de som arbetar i Skillingaryd, säger Per Nilsson.

”Vi ska göra vad vi kan”

Gunn-Britt Hansen är inte imponerad.

-Det kan inte vara så svårt för en konkursförvaltare och ett labb där man framkallar bilder hur man ska hantera det här med att folk ska få tillbaka sina bilder. Jag tycker inte det kan vara något svårt, alltså. Men det är det tydligen, säger Gunn-Britt Hansen och skrattar uppgivet.

Gunn-Britt Hansen är inte ensam. Fler än hundra personer blev av med sina bilder i samband med Experts konkurs, även om en del av dem idag har fått tillbaka bilderna.

-Vi ska göra vad vi kan också fortsättningsvis för att de ska få tillbaka sina bilder, förstås. Det finns inget ekonomiskt värde för konkursboet i det, men det kan ju ha en stor personlig betydelse för de som saknar sina bilder, säger Per Nilsson.

Hoppas på barnbarnet

För Gunn-Britt Hansen står nu kanske sista hoppet till barnbarnet.

-Det finns tydligen någon sorts kassett eller cd-skiva som de spelar in det här evenemanget på som man kan köpa. Men jag kan inte köpa någonting via någon dator, så jag hoppas att hon kan få tag på det i så fall. Då får jag åtminstone det att titta på, säger Gunn-Britt Hansen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.