Filippa Reinfeldt får blocka på Instagram

Uppdaterad
Publicerad

Det var okej av Filippa Reinfeldt att blocka en man från sitt Instagramkonto. Mannens begäran att kammarrätten ska häva blockeringen avvisas av domstolen.

Den blockerade mannen menade att Filippa Reinfeldts Instagramkonto skulle betraktas som en allmän handling och blockering av enskilda medborgare skulle därför inte vara tillåten.

Kammarrätten håller inte med

Eftersom Instagramkontot är en privat angelägenhet och beslutet var taget av Filippa Reinfeldt som privatperson kan inte kammarrätten överpröva blockningsbeslutet.

Domstolen slår också fast att kontot inte är en allmän handling som mannen kan begära ut från landstinget.

Den man som blockats från Instagramkontot är kritisk mot kammarrättens beslut.

”Det är tråkigt”

– Det är tråkigt att vi har en förtroendevald person som inte vill ha debatt, som vill filtrera bort den från sitt konto där hon ändå diskuterar jobb, säger han.

Han menar att många av Filippa Reinfeldts inlägg handlar om jobb.

– Hon kan till exempel ha skrivit en debattartikel, och så fotar hon den och länkar till den via Instagram. Hon för ut politiska budskap väldigt tydligt.

Han har ännu inte bestämt sig om han vill driva fallet vidare i högre instans.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.