Fjäderboa och bensprattel på scen i höst

Uppdaterad
Publicerad

I höst är det fjäderboa, bensprattel och stjärnglans på Oscarsteaterns scen. ABC har träffat Loa Falkman som spelar dragshowartisten Zaza i La cage aux folles.

Georges,spelas av Sven Nordin driver nattklubben La cage aux folles där Albin ärdragshowdivan Zaza om kvällarna. Tillsammans har paret uppfostrat Georges sonmen familjebanden sätts på prov när sonen ska gifta sig.

Sonen bjuderhem sin fästmö, och hennes pappa som är en ultrakonservativ politiker, ochAlbin får inte vara med.

– Jag har juvarit hans mamma och plötsligt får jag inte vara med för att vi ska spela uppnågon slags heterosexuell situation. Det är ju oerhört sorgligt att bara bliexkluderad, berättar Loa Falkman.

Väckte debatt

När La cage auxfolles hade premiär i början av åttiotalets USA väckte musikalen debatt hos denamerikanska gayrörelsen, där någraansåg att den var förljugen, medan andra tyckte att den betydde mer för dehomosexuella än demonstrationer.

I rollen som Jacquelineser vi Suzanne Reuter.

– Det är somen rockkonsert. Publiken står upp, klappar händerna och sjunger med. Det ärjätteroligt, säger Suzanne Reuter.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.