Fler lägenheter än väntat hos bostadsförmedlingen

Uppdaterad
Publicerad

I år väntas 12.000 lägenheter komma in till bostadsförmedlingen.

I prognosen för 2014 väntades Stockholms stads bostadsförmedling få in runt 10.600 lägenheter att förmedla till de som står i bostadskön. Men att döma av antalet lägenheter som lämnades in under årets första fyra månader så kommer den siffran att öka. Nu tror man att 12.000 lägenheter kan komma att lämnas in till bostadsförmedlingen under året.

Mer nyproduktion och fler lägenheter från privata fastighetsägare

De nya, högre siffrorna hänger samman med att man fått ett betydligt högre inflöde av färdigställda nyproducerade lägenheter jämfört 2012 och 2013, och fler lägenheter från privata fastighetsägare.

Även antalet personer i bostadskön i år väntas bli fler än man tidigare trott, 458.000 mot tidigare prognos på 455.000. Det här beror bland annat på att Stockholms stads bostadsförmedling tagit över Värmdös bostadskö.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.