Foto: SVT

Flyktingboende stäms – spelade fotboll

Uppdaterad
Publicerad

Flyktingboendet Fagerdala vårdhem som tar emot ensamkommande flyktingbarn stäms av grannar för att ha använt sig av en fotbollsplan och badanläggning utan att betala. Tomtägarna kräver nu 127.000 kronor av flyktingboendet, skriver Nacka Värmdö Posten.

Flyktingboendet Fagerdala vårdhem startade under våren 2014. Under förra året använde sig de ensamkommande flyktingbarnen som bor på hemmet av den närliggande fotbollsplanen och badanläggningen.

Älvsala nya tomtförening, som äger marken stämmer nu flyktingboendet som för att inte betalat för sig, skriver NVP.

Flyktingboende stäms

Totalt vill tomtägarna ha 127.000 kronor betalt för nyttjandet av anläggningarna. Summan kommer föreningen fram till genom att ta 500 kronor per timme på planen, två timmar per dag i 120 dagar, alltså 120 000 kronor. Och för badet: Entréavgift på 75 kronor, 30 gånger och tre personer i snitt per gång, det vill säga 6 750 kronor.

Ville betala för sig

Huvudmannen på boendet Afrim Azemi säger till NVP att de varit i kontakt med tomtägarna flera gånger och försökt betala för sig. De ska dock ha fått som svar att de inte får tillåtelse att använda sig av verken fotbollsplanen eller badanläggningen. Afrim Azemi är inte förvånad över stämningsansökan.

– Det är skrattretande, helt ärligt, det är löjligt, säger han till NVP.

Föreningen håller dock inte med om flyktingboendets bild.

– De återkom aldrig till oss om betalning, trots att vi var måna om att de skulle tas emot med öppna armar. De körde igång ändå. Då blev vi lätt irriterade, säger tomtägareföreningens ordförande Michael Ideström till NVP och fortsätter:

– Vår stämningsansökan handlar om äganderätten. Vi måste se till våra medlemmars intresse. Tänk om det skulle komma 30 företag till i området som använder våra anläggningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flyktingboende stäms

Mer i ämnet