FP stoppar inte kampanj om barnfattigdom

Uppdaterad
Publicerad

Programmet handlade om hur flera biståndsorganisationer har gett en missvisande bild kring barnfattigdomen i Sverige. Samtidigt går nu Folkpartiet i Stockholm ut med en kampanj kring hur barnfattigdom ska bekämpas.

SVT:s Uppdrag Gransknings program igår handlade om att flera biståndsorganisationer har gett en vinklad bild kring barnfattigdomen i Sverige. Organisationen BRIS väljer nu att backa och ska sluta använda begreppet barnfattigdom i sina kampanjer. Samtidigt så går nu Folkpartiet i Stockholm ut med en egen kampanj kring hur just barnfattigdom ska bekämpas.

FP: ”Olyckligt att backa från begreppet”

-Att backa från begreppet tycker jag är olyckligt. Vi kommer inte att göra det utan tycker att man ska kalla saker vid dess rätta namn, säger Ann-Katrin Åslund (FP) gruppledare i socialnämnden i Stockholms stad.

Uppdrag Gransknings program har satt i gång en debatt kring begreppet barnfattigdom och en hel del kritik har riktats mot både programmet och mot de organisationer ska ha använt begreppet missvisande.

-Den barnfattigdom som vi har i Sverige handlar om barn som inte kan åka med på klassresor, som inte har Internet uppkoppling och som har en situation som skiljer sig mycket från sina kamrater, säger Ann-Katrin Åslund (FP) gruppledare i socialnämnden i Stockholms stad.

Men är det verkligen barnfattigdom att inte ha Internet uppkoppling?

-Inte i Afrika, men allting är relativt. Det är ju olyckligt när man börjar ifrågasätta att det finns barn i vårt samhälle som har det svårt för det finns det ju faktiskt, anser Ann-Katrin Åslund (FP) gruppledare i socialnämnden i Stockholms stad.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.