Förskolebarn tvingas ha hörselskydd

Publicerad

Barnen på en förskola i Hägersten måste bära hörselkåpor när de är utomhus eftersom de vistas granne med ett nybygge, det rapporterar P4 Stockholm.

Förskolan Gröndalsgården i Hägersten ligger strax intill bostadskvarteret Trekanten Terass. Där pågår nu byggande av nya bostäder. Utomhus uppmäter gravmaskinerna en ljudvolym på 72 decibel vilket är över Naturvårdsverkets riktvärden. I tisdags ska en lapp ha satts upp som uppmanar till att barnen bör använda sig av hörselskydd när de är ute på gården.

– Det är en extremt dålig arbetsmiljö för dem. Hur ska de kunna höra varandra? Hur ska de kunna kommunicera med varandra? Hur ska de kunna kommunicera med pedagogerna på förskolan? Och vad får det för konsekvenser för deras utveckling och det dagliga lekandet när de inte hör varandra?, säger en förälder till P4 Stockholm.

P4 Radio Stockholm har sökt ansvarig tjänsteman vid stadsdelen men inte fått något svar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.