Fortsatt stora regnmängder

Uppdaterad
Publicerad

Regnet ser ut att fortsätta under måndagen. SMHI räknar med att 50 millimeter kommer falla fram till eftermiddagen.

SMHI har gått ut med en klass 1-varning för rikligt med regn. Fram till eftermiddagen kommer det att falla upp emot 50 millimeter. Vid 14-tiden beräknas regnet att avta.

Vid Upplandskusten ser det ut att bli hårda eller mycket hårda vindbyar på drygt 20 meter per sekund. Den hårda vinden som SMHI varnar för längst ostkusten skapar nu problem i form av nedfallna träd och strömavbrott.

Men under kvällen ser ovädret ut att försvinna.

Mycket regn i helgen

Under helgen drabbades många byggnader av vattenmassorna. På Södersjukhuset läckte det in vatten på tre våningsplan. Delar av södra BB och akuten påverkades och vissa patienter på akuten fick flyttas.

Vid Fridhemsplans t-banestation i centrala Stockholm fick en uppgång stängas.  Det var även förseningar i tåg och pendeltågstrafiken.

I Films kyrkby i Uppland har det under natten fallit 93,4 millimeter regn och till följd av det kraftiga ovädret saknar tusentals hushåll i länet el.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.