Fotbollförbundet vill minska ägandet i Friends arena

Uppdaterad
Publicerad

Svenska fotbollförbundet har som målsättning att minska sitt ägande i den förlusttyngda nationalarenan. Men de anser trots förlusterna att förbundet bör ha kvar en del av ägandet i framtiden.

Under 2013 var förbundets andel av förlusterna för driften av Friends arena nästan 68 miljoner och även förra året handlar det om miljonbelopp.

Förbundet tillsammans med de övriga ägarna har tidigare överlåtit själva driften till det franska bolaget Lagardère. Nu vill man alltså även minska ägandet men inte sälja av det helt.

– Vi tror ju fortfarande på affären Friends arena. I synnerhet nu när Lagardère har gått in. Fotbollförbundet behöver ha en koppling till arenan som är Sveriges nationalarena, Niklas Bodell kommunikationchef på Svenska fotbollförbundet.

På fredag ska Svenska fotbollförbundet visa sin årsredovisning för 2014. Förlusterna kommer då att ha minskat men med hur mycket vill förbundet inte meddela.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.