Foto: TT

”Fredsring” slås kring Stockholms synagoga

Publicerad

”En mänsklig sköld av kärlek” ska på fredagseftermiddagen formeras vid Raoul Wallenbergs torg och Stockholms stora synagoga. Bakgrunden är terrordåden i Köpenhamn och arrangör är organisationen Gränslöst mänskligt.

Bland talarna finns bland annat statsminister Stefan Lövfen. Två av arrangörerna är Emir Selimi från Unga Romer, som fick Raoul Wallenberg-priset 2014, och Siavosh Derakhti från Malmö som fick samma pris 2013. Han startade ”Unga muslimer mot antisemitism”.

– Vi inspirerades framför allt av muslimerna i Norge som stod upp för den judiska minoriteten. Och judar och muslimer, vi är kusiner. Det handlar inte om vilken minoritet som är mest utsatt eller var man börjar. Det här handlar om att vi alla är en del av vårt land och en del av vår värld, och då måste vi alla stå upp för varandra, säger Siavosh Derakhti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.