Friends arena får kritik

Uppdaterad
Publicerad

När AIK spelade mot Halmstad igår på Friends Arena forsade regnet in. Taket stängdes först i pausen.

Det både regnade och åskade när AIK mötte Halmstad igår söndag.

Inte förrän i pausen bestämde domaren att taket skulle stängas och matchen försenades kraftigt. Nu får Friends Arena kritik av C More som sände matchen.

Inte första i år

– Det vi reagerade på är att vi sänder 240 matcher i allsvenskan, och de enda två matcherna som i år avbrutits eller skjutits upp på grund av regn har varit de på Friends Arena, säger Johan Cederqvist på C More.

Men Thomas Perslund från Friends Arena menar att det är arrangören AIK som har ansvaret för det som hände under gårdagens match, inte arenan.

– Jag förstår inte kritiken mot Friends Arena. Bedömningen som arrangören gjorde var att ha öppet tak på grund av att man bedömde att den här klass 1-varningen skulle komma senare och att matchen skulle vara genomförd , säger Thomas Perslund, VD på Friends Arena.

Får ej EM

ABC har försökt nå AIK utan resultat, men i ett pressmeddelande skriver de att det var åskan som gjorde att de avbröt matchen och stängde taket.

Men det är inte första gången Friends Arena har fått problem på grund att vädret. I juli ställdes matchen mellan AIK och Falkenberg in efter ett kraftigt regn. I veckan kom också beskedet att Friends Arena inte var aktuella som EM-arrangör 2020.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.