Gräsombudsmannen till Hamburg

Publicerad

Beslutet om konstgräs eller naturgräs på Friends Arena kan komma att avgöras under den här veckan. Därför skickar den nybildade supporterföreningen till AIK, Allmänna Supporterklubben, sin gräsombudsman Axel Granath till Hamburg för att prata med arenans kommande ägare Lagardère.

När AIK valde att spela på Friends Arena var det bland annat för att den skulle ha naturgräs. Nu har det börjat pratas om att byta till konstgräs och bara lägga naturgräs till landskamper.

”Vi vill åka ned och försäkra oss om att Ulrik Ruhnau (Lagardères arenachef) inte har backat från sin tidigare position och försöka hitta en bra lösning för alla parter. För AIK:s supportrar är en bra lösning att arenan håller sig till det avtal som är skrivet. Där står det att arenan ska ha naturgräs”, säger Granath i ett pressmeddelande.

I Hamburg har Lagardère sitt nordeuropeiska huvudkontor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.