Foto: Scanpix

Förövarna ännu på fri fot efter gruppvåldtäkten

Uppdaterad
Publicerad

Kvinnan i 20-årsåldern var på väg hem när hon enligt polisen överfölls bakifrån. Hon våldtogs, och polisen letar nu efter fem misstänkta våldtäktsmän.

Överfallet skedde i Sundbyberg centrum nordväst om centrala Stockholm då den unga kvinnan var på väg hem från pendeltågsstationen vid fyratiden på söndagsmorgonen.

De fem männen överföll henne bakifrån och våldtog henne sedan på gatan.

Gruppvåldtäkt i Sundbyberg

Niklas Mattsson vid Västerortspolisen säger till SVT Nyheter vid 16-tiden på söndagseftermiddagen att jakten på förövarna fortsätter. Men polisen vill inte lämna ytterligare information i ärendet för tillfälligt.

Fördes till sjukhus

Enligt kvinnan hölls hon fast av männen och kunde inte komma loss.

– Det är fortfarande oklart om bara en eller alla våldtog henne, säger Stefan Larsson, stationsbefäl vid Västerortspolisen till SVT Nyheter.

De misstänkta beskrivs av polisen som män i ”snarare runt 20-årsåldern än män i 40-årsåldern”. Kvinnan fördes till sjukhus för undersökning.

– Kvinnan har gett vissa signalement men vi måste hålla kompletterande förhör, säger Stefan Larsson, som berättar att kvinnan inte skadats fysiskt.

– Däremot psykiskt. Det var 10-11 minusgrader i natt. Kvinnan var inte speciellt berusad och fullt medveten när övergreppet skedde.

Säkrat vissa spår

– Vi har säkrat en del spår och jobbar med att samla in övervakningsfilmer från området, säger Stefan Larsson. Vi ska också knacka dörr för att få tag på eventuella vittnen.

Kvinnan kunde på eftermiddagen lämna Södersjukhuset och åka hem.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gruppvåldtäkt i Sundbyberg

Mer i ämnet