Häktad för knivattack i Märsta

Uppdaterad
Publicerad

En 30-årig man har idag häktats för att ha knivskurit en man och en kvinna på Tingvallavägen i Märsta.

Brottet inträffade förra veckan och mannen har varit efterlyst och anhållen i sin frånvaro. Igår gav han upp och överlämnade sig till polisen.

– Mannen är häktad på sannolika skäl misstänkt för mordförsök. Det är inte aktuellt att gå ut med mer uppgifter än så eftersom att vi inte vill störa utredningen i det här läget, säger åklagare Malin Karlerö.

Enligt åklagaren finns det en logisk koppling mellan de inblandade personerna, men hon vill inte berätta hur den ser ut.

Tingsrätten i Attunda har bedömt det nödvändligt att begränsa mannens meddelanderättigheter under häktningen, han får inte fritt ta emot telefonsamtal eller brev.

Den knivskurna kvinnan vårdas fortfarande på sjukhus för sina skador, mannen har lämnat sjukhuset. Läget för båda bedöms som stabilt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.