Foto: TT/Montage

Hamilton backar – skjuter till pengar

Uppdaterad
Publicerad

Alla som vill gå Komvux ska få gå Komvux, det tror Ulla Hamilton, som nu tar pengar från budgetreserven för att tackla söktrycket.

Arbetsmarknadsborgarrådet Ulla Hamilton säger till ABC att man nu kommer att överföra 35 miljoner kronor från den så kallade centrala medelsreservbudgeten, för att fler ska kunna gå Komvux.

–Vi tycker att det är viktigt att så många som möjligt får möjlighet atst komplettera sin gymnasiebehörighet, med de här pengarna så behöver vi inte dra ner på antalet platser.

ABC: Så alla som söker får en plats på Komvux nu?

–Ja, jag hoppas det. Det beror såklart på om söktrycket ökar ännu mer eller inte, säger Ulla Hamilton.

”Tillskottet kommer sent”

Bengt Hagberg, biträdande enhetschef på Komvuxcentrum Stockholm, är glad över att Stockholms stads tillskott, men han är fortfarande besviken på kommunen, och på Ulla Hamilton.

–Vi flaggade för detta redan i maj, och det är olyckligt att det här tillskottet kommer såhär sent. Det har inneburit mycket merarbete för oss, säger han.

Nu har Komvux mailat ut nytt besked till några av eleverna som blev nekade plats. Flera ha också återkommit och tackat.

–Det här lättar nog hjärtat för många elever.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.