Husläkarmottagningar krävs på återbetalning

Uppdaterad
Publicerad

Ett antal husläkarmottagningar i Stockholms län får kritik av Hälso- och sjukvårdsförvaltningen på grund av brister i fakturering och journalföring.

Det var när Hälso- och sjukvårdsförvaltningen lät ett konsultföretag granska 15 slumpvis utvalda husläkarmottagningar i Stockholms län som bristerna upptäcktes.

Vid en av vårdcentralerna upptäcktes stora brister i fakturering och journalföring, och Hälso- och sjukvårdsförvaltningen kräver nu att vårdcentralen återbetalar de felaktigt utbetalda ersättningarna, skriver Sjukvårdens affärer på nätet.

Totalt upptäcktes brister i faktureringar vid fyra husläkarmottagningar. Ytterligare en av dem har fått krav på återbetalning.

Den ena av vårdcentralerna har dessutom fått krav på sig att rätta till alla brister som upptäcktes inom 30 dagar. Om bristerna kvarstår riskerar vårdcentralen att förlora sitt avtal med Stockholms läns landsting, skriver Sjukvårdens affärer.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.