Foto: TT Nyhetsbyrån

I veckan kommer värmeböljan

Uppdaterad
Publicerad

Den som gillar sol och värme kan se fram emot veckan som kommer. Det blir svettiga 25-30 grader på flera håll i landet. Och kanonvädret börjar redan i helgen.

Ta på dig badkläderna och åk ut till vattnet för nu kommer högsommarvärmen.

– Det ser riktigt bra ut för den som gillar sol och värme i veckan som kommer, säger Marcus Sjöstedt, meteorolog på SMHI till TT.

För att det ska vara värmebölja krävs att det är varmare än 25 grader fem dagar i streck. Och det ser det ut att bli.

-Det kan man verkligen se, och det har vi även i dag också på flera håll, säger han.

25-30 grader

Man kan nämligen räkna med att det blir 25-30 grader i större delarna av landet. Och ingen del ser ut att vara mindre lyckligt lottad.

– Hela landet kommer få riktigt god chans till sol och de höga temperaturerna. För de som gillar sol och värme och dessutom har tajmat semestern passar det riktigt bra.

Årets hittills högsta temperatur är 31,8 grader som uppmättes i Junsele, Sollefteå, den 9:e juli. Om vi kan få ett nytt rekord vill Marcus Sjöstedt inte spekulera i, men enligt honom ser värmen ut att stanna åtminstone den kommande veckan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.