Peter Jöback på Stadsteatern

Uppdaterad
Publicerad

Med stort buller och bång presenterade i dag Stockholms Stadsteater de hittills hemliga huvudrollsinnehavarna i sin kommande satsning, Sweeney Todd.

Och det var en mycket stolt teaterdirektör som visade upp Sveriges mest omtalade musikalartiskt, Peter Jöback, i huvudrollen som den mordiske barberaren. En Jöback som var mycket nöjd och själv varit starkt drivande för att det här ska ske på Stadsteatern.

– Det har länge varit en dröm att få spela på Stockholms stadsteater och det är en drömroll, säger Peter Jöback.

Den kvinnliga huvudrollen som Mrs Lovett spelas av Vanna Rosenberg, anställd på teatern och känd från många tv-serier, lika entusiastisk hon.

– Det är sannerligen en dröm, faktiskt, det är en musikal som dels musikmässigt är så enastående bra, och historian har så stor svärta och så mycket humor, säger Vanna Rosenberg.

Hon ser också väldigt fram emot att sjunga på scen och räknar med att lära sig mycket från musikalartisten Jöback.

Sweeney Todd utspelas i viktorianska England och handlar om en barberare som för att hämnas oförrätter mot honom mördar sina kunder, som sedan hamnar som fyllning i Mrs Lovetts pajer.

Premiär blir det i december.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.