Redan nästa höst kan pendelbåtarna börja lägga till här i Tappström.

KD-förslag: Pendelbåt Ekerö-Gamla stan

Uppdaterad
Publicerad

Kristdemokraterna i trafiknämnden föreslår en pendelbåtlinje mellan Tappström vid Ekerö centrum och tunnelbanestationen Gamla stan.

Pendelbåtslinjen Sjövägen är en succé och har ökat med nära 500 procent på 2,5 år.

Nu vill Kristdemokraterna i trafiknämnden spinna vidare på båtintresset och föreslår en pendellinje mellan Tappström vid Ekerö centrum och Gamla stans tunnelbanestation.

Mellanstopp på Kungsholmen

– I vårens budgetförhandlingar kommer Kristdemokraterna att driva frågan om att starta ett nytt pilotprojekt med pendelbåtstrafik under hösten år 2014. Pendelbåtstrafiken bör gå mellan Tappström på Ekerö och kajen vid Gamla stans tunnelbanestation med något mellanliggande stopp exempelvis på Kungsholmen, säger Karl Henriksson (KD) i en kommentar.

Tanken är att linjen ska gå i rusningstrafik och avlasta den hårt ansatta kollektivtrafiken mellan Ekerö och Stockholms innerstad.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.