Kippavandring mot antisemitism

Uppdaterad
Publicerad

På söndagförmiddagen skedde en kippa-vandring i centrala Stockholm som protest mot den ökande antisemitismen.

Med anledning av den senaste tidens trakasserier och attacker mot judar i Sverige och Europa arrangerade Judiska Ungdomsförbundet och Judiska församlingen i Stockholm idag en kippa-vandring i centrala Stockholm. Det är ett sätt att protestera mot den ökande antisemitismen.

På plats var både judar och icke-judar iklädda kippa, samt flera politiker såsom Mona Sahlin och Birgitta Ohlsson som ville visa sin solidaritet och stöd för att Stockholms och Sveriges judar ska kunna visa vilka de är utan att bli trakasserade.

– Jag tycker det är viktigt att stöda judarna i deras situation i Stockholm, det har blivit svårare att visa sin etniska identitet, sade Marcus Berglund.

– Jag är här av flera skäl, dels för att jag är jude själv, även om jag inte praktiserar religionen, och dels för att jag tror på mänskliga rättigheter. Jag tror den här vandringen är oerhört viktig, det här måste vi göra om många gånger och vi måste bli fler och fler. Men det var fantastiskt att det var så mycket folk här idag. Jag kände mig väldigt tagen av hela situationen, sade Heinz Spira.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.