Klirr i kassan för idrottsföreningarna

Uppdaterad
Publicerad

På idrottsnämndens möte imorgon kommer majoriteten besluta om att höja stödet till idrotten. 15 miljoner kronor extra kommer till det så kallade föreningsstödet.

Enskede Idrottsplats står tom just nu. Men till sommaren kommer den att se annorlunda ut. Speciellt med tanke på att Enskede Idrotsklubb får 107.000 kronor mer i stöd av Stockholms stad.

– För oss betyder det att om vi bryter loss det ökade bidraget kan vi satsa på att ha bra utbildningar som kan ta hand om våra barn- och ungdomar, säger Pekka Partanen, kanslichef vid Enskede IK.

Uppfyller vallöfte

Ensekde Idrottsklubb är inte ensamma. Imorgon på idrottsnämndens sammanträde kommer Socialdemokraterna att klubba igenom höjt stöd till idrotten i Stockholm. Från cirka 50 miljoner kronor, till 65 miljoner.

– Det har varit ett vallöfte för vår sida att öka så vi ser det här som väldigt roligt att vi nu kan öka föreningsstödet, säger Emilia Bjuggren (S), idrottsborgarråd.

”Lite klent”

Pengatillskottet är såklart välkommet för många föreningar, men fortfarande skjuts det in lite pengar till idrotten i Stockholm i jämförelse med andra län.

– Om man tittar på Stockholm i förhållande till resten av landet så är det lite klent. Stockholm växer väldigt snabbt och man måste följa med med satsningar för barn och unga, även på fritidsområdet, säger Pekka Partanen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.