Kungens bil fick bärgas efter olyckan och fick karosskador på höger sida. Foto: TT

Krockade med kungen – riskerar böter

Publicerad

Efter att ha krockat med kungen under onsdagen riskerar nu den kvinnliga föraren 1.000 kronor i böter.

Kvinnan i en Lexus skulle göra en vänstersväng vid Nockebybron och var tvungen att korsa mötande körfält. I det ena mötande körfältet, kom hovets bil körande med kungen och livvakter på väg till Bromma flygplats, skriver DN.se. Det var morgonrusning och kö på vägen som kan ha lett till att kvinnan hade skymd sikt.

– Hon passerar det första körfältet men kontrollerar inte att det går att köra även över det högra kollektivkörfältet. Där kommer kungen i hovets bil. Hon ser troligen inte att det kommer trafik bakom, säger Mats Eriksson informationsansvarig vid Västerortspolisen till DN.

Fick nacksmärtor

Kungen klarade sig oskadd vid kollisionen men den kvinnliga föraren fick nacksmärtor och föraren i hovets bild fick skrapsår.

Enligt DN utreder nu polisen om det ligger något brott bakom trafikolyckan och kvinnan riskerar 1.000 kronor i böter. Enligt trafikförordningens regler om vänstersväng vid vägkorsning som måste föraren se till att det kan ske utan risk för krock med mötande trafik.

– Vi utreder det som en helt vanlig bilolycka med misstanke om att föraren inte har sett sig för, vi har inga misstankar att det skulle vara särskilt riktat mot kungen, säger Mats Eriksson till DN.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.