Kronprinsessparet på kärlekspromenad

Uppdaterad
Publicerad

I dagens City på 90 inviger kronprinsessparet en kärleksstig på Djurgården. Vi rapporterar om att allt fler unga startar eget, och om farliga kubanska krokodiler som just kläckt ungar på Skansen. .

Inför ett stort pressuppbåd invigde Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel en kärleksstig på Södra Djurgården idag. Den knappt 300 meter långa stigen är en bröllopsgåva från Världsnaturfonden.

Fler unga startar företag

Nyföretagandet bland unga ökar i Stockholms län. I åldersgruppen 18-25 år ökade antalet registrerade företag med 4,6 procent under första halvåret i år, jämfört med samma period förra året. Det visar en undersökning som Visma genomfört. Populärast bland de unga företagarna är att driva en artistisk verksamhet. Näst populärast är dataprogrammering.

– Jag vill vara min egen chef , säger Manne Tisjö till ABC.

Sällsynt och farliga krokodiler födda på Skansen

En av världen mest sällsynta krokodilarter, kubakrokodilen, har nu kläckt ungar på Skansen

– Från det att de går ur ägget försöker de äta upp en, så fungerar krokodiler. Jag skulle vilja säga att en krokodil från två meters storlek ska man betrakta som människoätare. Får de chansen så tar de dig, säger Bosse Jonsson, Skansenakvariet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.