Lägenhetsbrand på Södermalm

Uppdaterad
Publicerad

En person skadades allvarligt i en brand på Krukmakargatan på Södermalm under natten mot torsdagen. Peronen ligger under torsdag förmiddag sövd på Karolinska sjukhuset. Branden är nu under kontroll och eftersläckningsarbete pågår.

Det var tvåtiden natten mot torsdagen som polis och räddningstjänst fick in ett larm om en brand på Södermalm. Branden var kraftig och minst fyra personer fick tas ner från sin lägenheter med hjälp av stegbilar.

Två personer fördes till Södersjukhuset med troliga rökskador. En av dem fördes vidare för behandling i tryckkammare på Karolinska universitetssjukhuset i Solna och ligger under torsdagens förmiddag sövd.

Branden nu släckt

Totalt evakuerades nio personer från bostadshuset och togs till det intilliggande polishuset vid Torkel Knutssonsgatan.

– Evakueringen är avslutad. De som är kvar har man bedömt att man inte behöver evakuera, säger John Larsson, KC-befäl vid Stockholmspolisen tidigt på morgonen.

Klockan 03:30 var branden under kontroll men släckningsarbetet kommer att fortsätta under morgonen och förmiddagen.

– På morgonen nu så kör vi avlösning för brandmännen som jobbat under natten. Det är ingen risk för spridning längre men det kommer ta ett tag till innan framförallt vinden är helt släkt, säger Lasse Björk, ledningsoperatör på Storstockholms brandförsvar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.