Foto: Trafikverket

Alliansen i landstinget: Återuppta arbetet med Förbifarten

Uppdaterad
Publicerad

Alliansen i Stockholms läns landsting skickade på fredagen ett skarpt formulerat brev till regeringens infrastrukturminister Anna Johansson (S) där man säger nej till en omförhandling och samtidigt kräver att bygget återupptas.

Det skriver Dagens Industri som har tagit del av ett brev som skickades från de fyra alliansledarna i Stockholms läns landsting till infrastrukturministern på fredagseftermiddagen.

Regeringen har sagt att man är beredd att omförhandla finansieringen av Förbifart Stockholm, men då krävs det att både Stockholms stad och Stockholms läns landsting vill det. Den rödgrönrosa majoriteten i stadshuset har tidigare begärt en sådan förhandling, men nu säger alltså den borgerliga alliansen i landstinget nej.

Landstingsalliansen säger sig vara öppna för att förhandla med regeringen, men bara om helt nya infrastruktursatsningar, skriver DI.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Förbifart Stockholm

Mer i ämnet