Bilden visar ett annat tältläger i Stockholmsområdet. Foto: SVT

Långholmens tältläger vräkt

Publicerad

De EU-medborgare som under en längre tid bott på Långholmen tvingades idag bort. Nu erbjuds personerna plats på stadens nödlokal i Vårberg, det rapporterar Stockholm Direkt.

Sedan förra året har mellan 15-30 EU-medborgare bott i ett täältläger på Långholmen. Staden har tidigare sett förbi bosättningen som fått många klagomål men idag vräktes tältlägret.

 – Vi har fått mängder med klagomål om det här lägret så i dag har vi bett dem att flytta på sig. Vi var där i morse och staden har varit där och sanerat området. Avhysningen är såklart ingen lösning på problemet men det är inte heller tillåtet att bosätta sig på det här sättet, säger Peter Ågren på Södermalmspolisen till Stockholm Direkt.

EU-medborgarna som inte längre får bo vid Västerbron kommer istället att erbjudas plats på stadens nödlokaler i Vårberg.

– Om de vill bo där så får de göra det i det här akuta läget. Där får de också information om vad som gäller och får möjlighet att fundera över sin framtid, säger Veronica Wollgast Karlberg på socialförvaltningen till tidningen.

Snart väntas även en bosättning nära Hammarbybacken att avhysas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.