Foto: TT

Förråd sprängdes på Nytorpsbadet

Uppdaterad
Publicerad

Polis och räddningstjänst sökte under söndagskvällen av ett stort område i södra Stockholm efter att många larmat om en kraftig smäll och tjock rök i området.

En kraftig explosion hördes i södra Stockholm sent på söndagskvällen. Polisen hade inledningsvis svårt att lokalisera var detonationen skett. Flera patruller, en brandbil samt en helikopter med värmekamera sökte i området kring Nytorps gärde i Kärrtorp varifrån många ringt till räddningstjänsten.

– Explosionen var så kraftig att vi till och med fick samtal från Skånegatan på Södermalm, säger Mikael Berkesand, som ledde polisinsatsen på plats.

Hölls konsert i området

Detonationsplatsen lokaliserades till en förrådsdörr på Nytorpsbadet. Bombtekniker har under natten undersökt platsen.

I helgen har en konsert hållits på Nytorps gärde till stöd för nätverket Linje 17 mot rasism, som i samband med en manifestation i Kärrtorp i december angreps av nazister från Svenska motståndsrörelsen (SMR).

– Om det finns någon koppling till festivalen vet vi inte, men vi har säkrat en del spår, säger Berkesand.

Varför sprängladdningen placerades på dörren är oklart. Brottet rubriceras som allmänfarlig vårdslöshet. Ingen skadades i explosionen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.