Foto: Johanna Holmberg

Lusthusportens park förvandlades till underlandet

Uppdaterad
Publicerad

På lördagen samlades ett 60-tal fikasugna i parken på Djurgården för att återskapa känslan i Lewis Carrolls underland. Här ser ni deltagarnas bilder från tekalaset.

Bakom Wonderland Tea Party står tre tjejer i 20-årsåldern som beskriver sig själva som “väldigt aktiva inom Stockholms och Uppsalas nördkultur”. Johanna Holmberg, en av arrangörerna, berättar att det har bildats en subkultur kring intresset för Alice i underlandet.

– Vi gillar både böckerna och vissa av filmatiseringarna, och så gillar vi att klä ut oss. Det här är ett roligt sätt att träffa andra med samma intresse.

På lördagseftermiddagen samlades så Alice i underlandet-nördarna i Lusthusportens park vid Nordiska muséet. Deltagarna tog med sig fika och filt. Sedan korade de dem som var bäst utklädda, de löste gåtor inspirerade av böckerna och gick på skattjakt.

Trots temat finns det inga regler när det gäller klädkod.

– Vi har inget tvång på utklädnad, men om man har inspirerats av böckerna är det uppskattat, säger Johanna Holmberg.

I år hölls träffen för fjärde gången. De tidigare åren har den ägt rum i Humlegården, men Lusthusportens park gav en bättre inramning för att skapa den rätta känslan, menar Johanna Holmerg.

– Det är ett mycket finare område med alla planterade blommor, fina statyer och så ligger parken nära vattnet. Vi har planer på att fortsätta med det här i flera år framöver.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.