Foto: TT

Två allvarliga drunkningsolyckor under tisdagen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 65-årsåldern och en man i 25-årsåldern drunknade under tisdagen. Båda männen dog under dagen. Den äldre mannen är ännu inte identifierad.

Klockan 17:48 fick polisen ett larm om en drunkningsolycka. En man i 25-årsåldern hade hoppat i vattnet i Ösbysjön, Djursholm. Efter en knapp timme lyckades räddningspersonalen få upp mannen ur vattnet och förde honom då till Karolinska i Solna. Senare under kvällen konstaterades det att mannen avlidit.

– Oddsen är små för att överleva när man legat i vattnet så länge. Man bör helst ha fått upp en människa ur vattnet inom fyra minuter för att man ska kunna rädda någons liv, säger Albin Näverberg på Stockholmspolisen.

Mannens anhöriga är informerade om händelsen.

Ytterligare en svår drunkningsolycka

En man i 65-årsåldern anträffades strax efter klockan 14 vid strandkanten vid sjön Trekanten. Ambulanspersonal försökte väcka honom till liv genom hjärt- och lugnräddning och han fördes senare till Karolinska sjukhuset.

En timme senare meddelades det att mannens liv inte gick att rädda.

– Både polisen och räddningtjänst var snabbt på plats men vi har nu fått meddelande om att mannen inte överlevde. Vi jobbar nu med att identifiera mannen, sa Albin Näverberg tidigare under dagen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.