Foto: Linda Malm/SVT

Man skjuten i Hallonbergen

Uppdaterad
Publicerad

En man sköts under tisdagseftermiddagen på öppen gata i Hallonbergen i västra Stockholm. Mannen som sköts är i 50-årsåldern ska inte ha livshotande skador.

Klockan 14.40 fick polisen in samtal om skottlossning vid Bergshöjden i Hallonbergen. En man i 50-årsåldern hittades på platsen. Han var då vid medvetandet och fördes till sjukhus. Han träffades med ett skott i ljumsken men skadorna ska inte ha varit livshotande.

– Det är fortfarande något osäkra uppgifter om mannens tillstånd eftersom det fortfarande är så pass färskt, sade Mats Eriksson vid polisen i Västerort en timme efter händelsen.

Vittnen ska ha sett två personer åka från platsen på moped efter att flera skott avlossats. Just nu knackar polisen dörr och söker efter fler vittnen. Ingen person är ännu gripen.

Händelsen rubriceras nu som mordförsök.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.