Foto: Danielle Langert/ABC

Tog genväg – spetsades på staket

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till lördagen fastnade en man på ett staket på Södermalm. Mannen blev hängande upp och ned och fick hjälpas loss av Räddningstjänsten.

Klockan 03.45 fick räddningstjänsten in ett larm om att en man satt fast på ett staket vid Mariagränd på Södermalm. Mannen skulle ta en genväg, men spetsades på ett staket.

Räddningstjänsten fick såga loss honom, och mannen fördes snabbt till sjukhus eftersom han blödde kraftigt.

– Personen fick smärtlindring då det blödde kraftigt från smalbenet. Jag vet inte hur han kom loss, men det var räddningstjänsten som hjälpte honom loss, säger Roger Sverndal, ledningsoperatör vid Storstockholms ledningscentral.

Under natten till fredagen inträffade en liknande händelse vi Tranebergsstrand. En man fastnade då i ett staket vid en båtklubb, och även vid detta tillfälle fick Räddningstjänsten rycka ut och lyfta loss personen, som fördes till sjukhus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.