Privat busslinje Nacka-Kista läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

Den privata busspendlarlinjen mellan Nacka och Kista upphör efter tre år, på grund av att för få valt att åka med den.

Busslinjen är en av få kommersiella linjer som har startats efter avregleringen 2012.

Enligt ett pressmeddelande från Veolia, som driver linjen, startades den eftersom kollektivtrafiken var dåligt utvecklad mellan Nacka och Kista, och man anpassade den efter de som bor i Nacka och arbetar i Kista.

– Vi har hela tiden haft en svagt positiv utveckling, men dessvärre räcker det inte för att vi ska kunna driva trafiken vidare, säger John Strand, affärsområdeschef för Kommersiell trafik, Veolia Transport, i pressmeddelandet.

Enligt Veolia har 32 procent av de som i dag åker med linjen övergett bilen till förmån för att resa med kollektivtrafiken.

– Det har varit tufft att som kommersiell aktör attrahera resenärer. Betalningsviljan för att resa kollektivt, utan skattesubvention, är en anledning. En annan är att det för den skattesubventionerade trafiken finns informationskanaler som vi inte har fått tillgång till, säger John Strand.

Busslinjen går som vanligt till och med 30 januari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.